UniFi Security Gateway

Jeg har i løpet av de siste 17 årene hatt behov for å kontrollere hva som kommer inn fra nettet i mitt hjem ved hjelp av en firewall og med årene har det også vært prøvd mange forskjellige løsninger. På godt og vondt.

En av de først skikkelige oppsettene jeg hadde besto i Gentoo, en Linux-bassert utgave. Denne fungerte veldig godt den, helt til en oppdatering ble kjørt og ting sluttet å virke… Dette ble forsøkt gjort enklere opp gjennom årene, via Ubuntu og til slutt OPNsense. OPNsense fungerte helt etter boka, men krevde en datamaskin. Datamaskinen begynte å få trøbbel og en ny måtte skaffes. En gammel maskin hadde fungert godt det, men den tar gjerne litt plass også. Derfor begynte jeg å se på Ubiquiti sine løsninger, nærmere bestemt UniFi Security Gateway.

Her er det bare «plug and play» så var ting i gang. Ikke noe tull med installeringer som ikke vil inn osv. De første innstillingene gjøres via UniFi Controller som legges inn på datamaskinen og så har du full kontroll på nettet ditt igjen. En egen iOS app finnes også, og lar deg ha et lite øye med nettet til enhver tid og sted.

Her kan du se et enkelt oppsett av nettet mitt hjemme, 1 gateway og 3 aksesspunkter for wifi. Jeg ser og at jeg har 12 trådløse dingser koblet til, samt 9 via kabel. Et helt vanlig hjem med andre ord. 😉

Jeg får en fin oversikt over trafikken er i nettet mitt det siste døgnet, med grafer og info om hvor mye hvert enkelt aksesspunkt har sendt/mottatt.

I UniFi Security Gateway har du også mulighet for å slå på DPI (Deep packet inspection) som lar deg se litt hva som skjer på nettet ditt.

Via Unifi Controller er det enkelt å sette opp de portforwardingene du måtte trenge.

Så langt har ting fungert akkurat slik jeg håpet på, så gjenstår bare resten… Om jeg ikke merker noe mer til den, så har oppnådd det jeg ønsket ut av den.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.