Trippel kokt chips

Jeg har i lengre tid vært motstander av frityrkokt mat, men siden jeg synes det er ekstra moro å prøve på noe nytt, så tenkte jeg at jeg like godt kunne prøvd å lage hjemmelaget chips, eller pommes frites som vi også kaller det. 🙂 Disse chipsene blir knasende sprø på utsiden og silkemyk på innsiden.

Jeg har i en stund fulgt Heston Blumenthal og så nylig hvordan han lagde disse trippel kokte chipsene og tenkte at disse skulle jeg også lage.

Nå skal det sies med en gang at denne oppskriften ikke er rask, for du bør ha god tid om du skal prøve, men det er verd ventingen. Helt sikkert! Og du trenger heller ikke en fityrkoker, jeg brukte en kasserolle.

Ingredienser:

  • 1 kg poteter
  • Olje til frityren
  • Salt

Framgangsmåte:

Skrell potetene og del de inn i like tykke strimler (1,5×1,5cm)

Legg alle strimlene i en bolle og sett under rennende vann i ca. 5 minutter (til vannet blir klart)

Hell strimlene i en kasserolle med kaldt usaltet vann og kok potetene til de begynner å sprekke (ca. 20-30 min. og små biter begynner å løsne).

Ta potetene forsiktig opp av vannet og legg de på en rist, sett denne i fryseren i 1 time. Dette for å trekke mest mulig fuktighet ut av potetene.

Kok opp olje til 130 grader og frityrstek potetene i ca. 5 minutter, til en skorpe danner seg. Legg de på papir for å tørke av oljen. Det lønner seg å ta de i flere runder, slik at det ikke blir for mye i gangen.

Legg potetene på en rist igjen og sett de tilbake i fryseren i minst en time. Du kan også la de ligge i fryseren opp til 3 dager om du skal ha selskap senere.

Kok opp olje til 180 grader og frityrstek til gylden farge (ca. 5 minutter). Tørk på papir og strø på salt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.