Synology DS1515+

Jeg har i over 20 år hatt en server stående hjemme hvor jeg har kjørt alt fra webserver og andre tjenester jeg har hatt bruk for opp gjennom tiden, men det har ikke alltid vært like lett å drifte disse. En enkel oppdateringskommando kunne være nok til at jeg har måtte sitte i timesvis for å få ting opp å gå igjen..

Rett før jul gikk jeg til innkjøp av en NAS, rettere sagt en Synology DS1515+. Etter å ha fått den opp, noe som gikk overraskende greit, så var det på tide å se hva den kunne gjøre. Utenom å ta vare på filene mine. Jeg startet et par tjenester som allerede lå inne på den og ventet, som VPN, og uten mange klikkene var de oppe å kjøre. 🙂

Jeg har også et trådløstnettverk hjemme som består av tre Ubiquiti Unifi AP, disse trenger en kontroller for å fungere optimalt som enkelt kan kjøres på en hvilken som helst PC, men for at alt skal virke sømløst bør den alltid stå på. Noe min PC gjør, men fordi jeg tester Windows 10 Insider, så rebooter den akkurat når det måtte passe seg virker det som, så den er ubrukelig til dette formålet. Derfor tenkete jeg at jeg skulle teste ut å kjøre Ubiquiti Unifi controller på min NAS. Et par klikk, og så var den oppe å gå. Enkelt! Bare så synd at den appen bruker nesten 1GB minne og på Synology DS1515+ er det kun 2GB minne.

Etter mye leting på nett, så fant jeg ut at det å skifte minne på min Synology DS1515+ ikke var bare bare.. Synology selger selv en brikke, men den er kun 4GB og skal man først oppgradere vil man ha litt mer. Og da fant jeg ut at det var VELDIG  mange forskjellige minnebrikker som ikke virker på Synology DS1515+. Jeg kom til slutt over et kit på 2x8GB (Crucial 16GB kit – CT2C8G3S160BMCEU) som visstnok skulle virke. Etter litt mer leting kom jeg fram til at jeg skulle sjanse på det lille jeg hadde funnet ut om kitet og kjøpte det. For at minnet skulle virke må man i de fleste tilfeller bytte ut begge minnebrikkene, både den som sitter inne i NAS’n (som Synology mener du ikke skal borti) og slot’en som sitter lett tilgjengelig på utsiden.

Her er minnet jeg kjøpte:

Crucial 16GB Kit (2 x 8GB) DDR3L-1600 SODIMM Memory for Mac – CT2C8G3S160BMCEU

 

Her er en enkel fremgangsmåte: (fjern alle diskene først)

 Skru opp 5 skruer på baksiden og dra av dekselet.

 Til venstre inne i kabinettet vil du finne minnebrikken du bør starte med. Det er litt knot å løsne den, men det går uten å åpne noe mer.

 Her er ny brikke på vei inn i slot’n. Sett kabinettet på høykant, så blir det lettere å komme til.

 På utsiden finner du plass for brikke nr. 2.

Skru på dekselet og start opp!

Før (2GB)Etter (16GB)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.