Samskriving på iPad

Det er mange fordeler med å ha iPad 1-1 på skole, noe vi fikk erfare i dag. For utenom å alltid ha et nettbrett tilgjengelig til enhver tid for ulike oppgaver, så kan det også brukes til å skrive en tekst sammen med andre.

5. trinn hadde i dag i oppgave å skrive en fortelling sammen, to og to. Utgangspunktet var at de skulle skrive en valgfri fortelling hvor de byttet på å skrive en til to setninger hver. Læreren hadde på forhånd gått gjennom hva som er viktig å huske ved tekstskriving, og sjangeren var fri.

Google Drive Google Docs

På forhånd hadde vi opprettet en felles Samskriving-mappe i Google Disk hvor alle elevene hadde skrivetilgang. Dette for å spare oss tid på å dele dokumentet med hverandre og heller bruke tid på å skrive. En av elevene på gruppen opprettet dokumentet i Google Dokumenter og den andre gikk så inn på det samme dokumentet og begynte å skrive. Dette gjør det enkelt for læreren å gjennomføre samskrivingsoppgaver senere også, siden mappen alltid ligger der klar.

Samskriving Google Disk

Vi så raskt at elevene syntes dette var en spennende måte å jobbe med. Ideene til teksten ble bare flere og flere ettersom den andre skrev en setning som kunne komme uventet. Vi så også at mens elevene ventet på den andre skulle skrive, kunne sitte å rette opp skrivefeil eller at de endret litt på setningene, slik at teksten ble enda bedre.

Samskriving Google

En av guttene kom til og med å sa at han aldri hadde skrevet så lang historie før.

Til slutt fikk elevene beskjed om at de kunne gå inn til de andre og lese deres tekster, noe de så klart allerede hadde gjort. 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.