Politiuniformer rundt i verden

I det siste har det vært en uendelig lang diskusjon om hvordan vi ønsker å tilpasse dagens politiuniform til hijab eller ikke. VG skrev i dag om andre hodeplagg som bør tilllates. Dagbladet og TV2 kunne også fortelle at enkelte politikere prøvde seghijab-kupp. Før vi legger hele debatten død så kan vi se på et par utdrag her.

Jeg tenkte at det var like greit å se hva som finnes i dag rundt i verden og litt hvordan jeg ser for meg utviklingen.

England (tillatt med hijab):
England
Hijab i England

I England har de også bukser for de gravide:
Bukse for gravide

USA
USA

Japan:
Japan

Afganistan:

Afganistan

Irak:
Irak

Kina:
Kina

Russland:
Russland

Nå som vi har sett litt rundt i verden hva de bruker, kan vi nå se for oss hva folk har i tankene for hva som vil kunne skje dersom hijab ble tillatt her i Norge:

Hijab

turban_300dpi

Stor turban

turban_niger

Gjenstår det bare å se da… 🙂

I dag 20. februar gikk Storberget ut å sa at forslaget om lovendring er trukket tilbake. TV2, VG og Dagbladet melder dette.

[poll id=»18″]

8 kommentarer om “Politiuniformer rundt i verden”

 1. takk for bildene ..
  je lurer bare på en ting .. hvorfor gjøre en så stor greie av det??? hva er galt med å viste tilhørighet til sin religion og samtidig bekjempe lovbrudd, tror dere virkelig religionen vil påvirke jobben negativt? da tar dere FEIL. man kan være en muslim, kristen, jøde, eller budhist og samtidig gjøre en god jobb, enten det er i politiet, helsevesenet, eller som butikkmedarbeider, det finnes ingen unntak, og det veit alle, det skal mange andre egenskaper til , slik atreligiøs tlhørighet ikke blir noe problem. som f. eks. innen politiyrket, som politi må man være rettferdig, ikke ha favortter blant befolkningen, så når dere kommer med beskyldninger som at en muslimsk politikvine ville gitt palestinerne under demonstarsjonene i oslo pga gaza-saken, er uakseptable.
  slutt med alt det stygge om muslimer, og fokuser heller på dere selv, og legg vekk alle disse fordommene ,dere komemr ingen veg med dem …
  dere er så negative til hodeplagget, men det er pga av dere er redde nøytraliteten vil forsvinne i politiet, så er det ikke sant, absolutt ikke, dere som er fordomsfulle, og kanskje islam- og muslimhatere vil ikke at muslimer fritt skal få jobbe med det de vil, og istedet ommer dere med kommentarer som at hijab = undetrykkelse.

  rett på den dumme misfortåelsen, Norge ER ikke det føsrte landet som gir rett til alle muslime eller faktisk til ALE mennesker jobbe med det de vil.

 2. Saken er at politiuniformen skal være nøytral. Det vil si at den skal være fri fra religiøse eller politiske symboler. Hvis du ser nøye på en politiuniform vil du legge merke til at den til og med mangler det norske flagget. Som sagt, den skal være nøytral. Og da blir det i hvertfall feil med en hijab, som er et plagg man forbinner med religion, og for å dra det enda videre, et plagg man forbinder med kvinneundertrykelse.
  Hvis en muslimsk kvinne plent vil bli politi, så burde hun være kvinne nok til å ta av seg hijabben mens hun er i tjeneste. Og hvis hun ikke skulle klare det, så syns jeg ikke hun har så fryktelig mye å gjøre i politiet.

  Og du sier «vi» ikke lar de folken få de jobbene de vil ha. Det syns jeg er et dårlig argument. «Vi» har ingen problemer med å slippe muslimske kvinner, og menn for den slags skyld, inn på politihøgskulen. Når de er ferdige der, så er alt klart for dem til å skaffe seg en karriere som tjenestekvinne eller -mann. Vil du ikke si at det er de saken angår som ødelegger for seg selv, med å nekte å følge de uniformsreglene som vi praktiserer da? Det er ingen som har nektet dem å arbeide som politi, tross alt.

 3. Vil ikke si jeg er helt enig med deg Vian ali. Religion vil påvirke jobben, også negativt.
  Hva med han muslingen som ikke ville la kvinner arrestere menn, fordi kvinner ikke skal ha kontakt med menn.
  Hvordan skal man da få gjort en god jobb? La mennenen ta seg av alle arrestasjoner?
  Det neste blir vel at kvinnene må bli igjen i kantina på stasjon fordi de ikke skal jobbe!

  La en uniform være det den er ment til, uniform!

 4. uansett om dere som er imot hijab i politiet sier at det er på grunn av dere vil ha en nøytral uniform, kommer det veldig tydelig til uttrykk hvor stor fremmedfrykt dere har. at det er mulig å hisse seg så voldsomt opp over noe slikt tyder bare på mangel av forståelse av andre kulturer og religioner. vi normennn må slutte å synes så godt om oss selv, og bestanding si at vi er så snille at vi lar invandrerne få komme inn i landet vårt. et hodeplagg som viser tilhørighet er flott, og vi må bli flinkere på å verdsette forskjeller. argumentet med at hijab viser undertrykkelse av kvinnen, mister sin mening når det er så tydelig at nettopp nordmenn er de som undertrykker muslimer, og da spesielt muslimske kvinner.

 5. Mitt problem er ganske enkelt. Jeg er allergisk mot muslimer. Fullstendig allergisk. Jeg har forsøkt flere medisiner, Clarityn, Aureus etc. men de er fullstendig uten effekt. Det er ikke det at 200.000 muslimer er for mange for meg i Norge…1 (en-one-uno-ein) er for mange. For eksempel hadde Gaza vært et bedre sted dersom man hadde brukt bulldozere og flyttet alt som befinner seg på overflaten ut i Rødehavet.
  Min våte drøm er å bytte ut kabalaen med en hydrogenbombe. Jeg må dog si at jeg setter stor pris på burkaen, den forskjønner oslo. Dersom den var påbudt også for menn, ville det ha vært enda bedre.
  Sarajevo er på vei til Norge, og når det skjer, finner du meg og min Barrett liggende oppe i Holmenkollen med løpet vendt ned mot Grønnland.

 6. Så er endelig historien om hijab skrinlagt. Kanskje. Siden vi IKKE er en muslimsk stat synes jeg at det er bemerkelsesverdig at spørsmålet i det hele tatt kom opp. Vi har, og skal heller ikke ha muslimske, eller andre særengenheter inn i norske offentlige uniformtradisjoner.

  Hva folk gjør innenfor sine 4-fire vegger har jeg ingen ting med.

  Politiuniformen og alle offentlige/statlige uniformer skal være nøytrale! Det skal ikke være den minste tvil om hvem eller hva vi skal forholde oss til. La vær å mobb/diskriminer norske skikker og tradisjoner. Begynner å bli lei!! Utenlandske kvinner som ikke kan leve med dette, får bare finne seg en annen jobb. Så enkelt. Eller løft på skautet, vi må alle la kammen fare gjennom håret på morgenkvisten!

  I våre offentlige etater, det seg være politi, tollvesen, dommere etc., hvor en uniform presenterer hva/hvem vi har med å gjøre, den uniformen skal være nøytral. Hverken hijab, turban, samelue eller nisselue skal være representert.

  Derimot lurer jeg på hvor mange nisseluer vi skal dele ut på Stortinget? Dette begynner å bli flaut! Altfor mange statsråder har loddrett dummet seg ut de siste treogethalvtår! Og til hvilken pris?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.