Pirater: til angrep!

the-piratebay-logoDa er vi i gang med den kanskje største pirat-rettsaken i Svergie. Nemlig mot gutta bak Piratebay.

Som de fleste allerede kanskje har fått med seg, så deler ikke gutta bak Piratebay ut noen filer, kun informasjon om hvor du kan laste ned det du måtte ønske, så spørsmålet blir jo egentlig om det skal være lov til å linke til ulovlig materiale, selv om det er den som laster det ned som gjør det ulovlige.

At de blir krevd for 100 millioner er vel heller et tvilsomt krav. Taper de egentlig de pengene? Selv har jeg lastet ned den del musikk, men det skal iallefall sies at jeg ALDRI hadde kommet til å kjøpe den musikken om jeg ikke kunnet laste den ned, så i mitt tilfelle vil jeg heller si at artisten er med på å øke sin verdi for de som virkelig liker deres musikk. Jeg har noen få band jeg liker, og de kjøper jeg musikken fra.

Det kan faktisk virke som om IFPI Norge har kastet seg på bølgen over de som ønsker å ta rotta på Piratebay og har bedt Telenor blokkere all trafikk til Piratebay innen 14 dager, hvis ikke blir det rettsak som de sier selv. Får vi se da, hvor langt de kommer med det…

Dette blir nok ukens store tema hos flere nettaviser: ITavisen, Klikk, Vg, Dagbladet, Digi,

De som ønsker å følge saken direkte kan gjøre dette via SVT eller på Twitter.

[poll id=»15″] [poll id=»16″]

4 kommentarer om “Pirater: til angrep!”

 1. P-bay linker kanskje nå kun til ulovlig materiale, og kanskje finnes det ingen de facto sak mot dem. Men jeg har INGEN sympati for pirater. Det kan godt hende at forretningsmodellen for distribusjon av digitalt materiale er foreldet. Jeg kan godt diskutere det. Men det fristiller ikke folk til å forbigå åndsverksloven bare fordi de KAN.

  De fleste pirater jeg har sett og møtt skjuler seg bak et helt arbitrært sett med argumenter (vi kjøper mer hvis vi får laste ned, forretningsmodellen er gal, musikkindustrien er grådig) – og alt det kan stemme i sørre eller mindre grad. Men inntil det er inkorporert i lovverk, så er min beskjed til pirater: Betal for det du tar, og slutt og syte som en unge over at du faktisk må betale for noe noen har laget. Verden er ikke til for deg, bortskjemte drittunge.

 2. The king and his men
  stole a queen from her bed
  and bound her in her bones
  the seas be ours
  and by the powers
  where we will, we’ll roam.

  Some men have died
  and some are alive
  and others sail on the sea
  the keys to the grave
  and the devil to pay
  we sail to fiddlers green

  The bell has been raised
  from it’s watery grave
  can you hear it’s sepulchral tone
  the call to all
  lay heed the squall
  and turn your sails t’ward home

  Chorus’:
  Yo-ho
  haul together
  hoist the colours high
  heave-ho
  thieves and beggars
  never shall* we die

  Come one, come all and lets fight alongside oure Pirate friends from Thepiratebay.org

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.