Norge det nye USA?

Er det blitt slik i dag at vi skal kunne kreve penger for alt vondt som skjer oss? Leser i dagens VG at en herremann prøver å få 2,2 mill i erstattning for å ha blitt skutt på i Afghanistan. Greit nok tenker jeg, men så leser jeg videre at mannen er jo ute i fullt oppdrag igjen, d.v.s. «Kapteinløytnanten studerer nå ved den anerkjente høyskolen Naval Postgraduate School i Monterey i USA.» Noe jeg vil annta ikke innebærer at han sitter på en stol og synes synd på seg selv for skaden i armen.. Jeg har selv vært ute i en kollisjon hvor jeg har kommet fra det med livet i behold, men jeg springer ikke til staten for å kreve penger av den grunn… Statens pensjonskasse påpeker at enkelte personer som har blitt alvorlig skadd klarer å fortsette å arbeide 100 prosent. Da skal han etter mitt skjønn være glad han har livet i behold og kan jobbe.. Får han klare seg med «lusne» 500 000,-

Skal dette være takken for å kjempe en krig for Norge? – Sier soldaten
JA! – Sier jeg, du har tross alt gjort dette helt frivillig!

[poll id=»29″]

2 kommentarer om “Norge det nye USA?”

  1. Jeg synes 1-2 mill er rimelig. Men det kommer ikke klart nok ut i artikkelen til at man kan opparbeide seg ett klart nok standpunkt.

  2. Nå har det seg slik at statens pensjonskasse påtar seg ansvaret for å erstatte evt. økonomiske tap vedkommende pådrar seg ved skade i tjeneste. Dette får de penger fra forsvaret for å gjøre. Det sies svært lite om hvilken funksjonsevne vedkommende har. For alt vi vet, er han kanskje ikke like rask/funksjonell når det gjelder håndtering av våpen. Dette kan medføre at han ikke lengre får tjenestegjøre i Int-Ops, noe som gir et vesentlig inntektstap. Det er i hans tilfelle bedre at man tar utgangspunkt i et «worst case scenario» hvor han ikke kan jobbe i sin stilling lengre, og får økonomisk erstatning på grunnlag av dette, fremfor at man gjør opp saken for tidlig og får «for lite penger» i henhold til det reelle økonomiske tapet han pådrar seg i senere i livet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.