No knead bread

Det har i det siste vært mye snakket om dette «No knead bread», hva er nå dette? Jo, det er som navnet sier, ingen knaing av deigen. Du blander sammen og så har du stort sett gjort din jobb. Dette må være en av de enkleste måtene å bake brød på, men den tar tid… Ikke for deg, men for deigen. Du bør planlegge  litt når du skal bake dette brødet, da det kan ta så lang tid som 22 timer fra du starter til det blir ferdig.

Ingredienser:

  • 8dl hvetemel
  • 1ts salt
  • 1ts tørrgjær
  • 3,5dl lunket vann

Framgangsmåte:

Bland alt det tørre i en stor bolle.

Hell i vannet og bland godt.

Ta over plastfolie og la stå i romtemperatur i 12-20 timer.

Jeg lot min få heve i ca. 10 timer og da så den slik ut.

Strø mel på et bakepapir og legg deigen på papiret. Ta tak i ytterkant og brett inn mot midten. Når du har gjort dette hele veien rundt, så snur du deigen med «brettene» ned. Sett bakebollen over og la stå i 2 timer. Når det er igjen 30min setter du ovnen på 235 grader og setter gryten inn, slik at den blir varm. Det er viktig å huske på at det er en jerngryte, eller som jeg har brukt en Tupperware Ultra Pro som tåler å stå i ovnen og ikke noe som kan smelter.

Når det er gått 2 timer, tar du ut gryten fra ovnen og snur deigen oppi gryten med «brettene» opp. (jeg glemte å ta bilde av dette). Sett på lokk og sett i ovnen.

Etter 30 minutter tar du av lokket og da skal det se sånn ca. slik ut.

Etter 15 min uten lokk kan du banke på brødet, om det kommer en hul trommelyd fra brødet, er det ferdig.

Nå gjennstår det bare å prøvesmake på herligheten.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.