Netthandel – Bare greit?

I disse dager har forbrukerombudet kommet med en liten liste vi som kjøper på nett kan forhold oss til for å unngå å bli lurt, for ingen ønsker vel å det… Men når det er sagt, så finnes det mange måter å lure en kunde på, som selv de store bruker.

For en stund tilbake bestilte jeg noen varer fra Amentio Datakjeden som jeg skulle ha til en maskin, delene var ikke på «Lager», men på «Leverandørlager» som i følge dem selv vil si at leveringstiden er 3-4 dager. Men etter 2 uker uten at noe annet enn dato for levering er passert, skjer det fortsatt ikke noe.. Selv ikke en mail fra om beklagelse på at det tar tid. Jeg ringer og får til svar at «joda, nå er det i posten fra Sverige, så jeg burde få det snart», men en uke senere er det fortsatt ikke noen endringer i status. Ringer på nytt, men denne gangen er jeg ikke så hyggelig som jeg alltid bruker å være, for nå er min tålmodighet brukt opp og jeg mener de burde ordne opp på en eller annen måte. Etter litt fram og tilbake foreslår JEG å få en annen vare til samme pris og det gikk de med på, så da var det bare å sette seg i bilen å hente varen før de ombestemte seg…

Det jeg lærte av denne bestillingen, er å holde meg langt unna Amentio Datakjeden når det kommer til «Leverandørlager», for selv om du ikke trenger varen i morgen, så er det heller ikke sikkert du får de den neste måneden!

Av VG kan vi lese at det er mange som opplever akkurat dette. Her har de laget en liten sjekkliste for netthandel:

Her er 7 gode råd fra Forbruker Europa om hvordan du kan handle tryggere på nettet:

1. Ikke bruk betalingsoverføring! Du har best vern med kredittkort.

2. Norsk moms kommer i tillegg ved kjøp over 200 kroner. Sjekk tollreglene for netthandel her.

3. Les alltid vilkårene

4. Du har minst 2 år reklamasjonsrett og 7 dager angrerett i EU og E

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.