Liten bil VS stor bil

image

I dag kan vi lese i VG at «Ny småbil sikrere enn eldre storbil» og det er jo litt skremmende å se at staten ikke kan heve grensen på vrakpant, slik at vi kan få disse gamle vrakene bort fra veiene en gang for alle. Hva har vel staten å tape på at vi får nyere og bedre biler ut på veien? Kanskje et par kroner, men ikke mer enn at alle ulykkene som er i dag blir dyrere.. Og for å ikke snakke om alle de skjebnene som oppstår. Jeg snakker da av , en erfaring jeg ikke ønsker andre skal bli utsatt for. Kanskje hadde jeg berget selv også om jeg ikke hadde sittet i en gammel bil, heldigvis for meg så var Mercedesen en solid bil, også i dag…

Du kan lese mer om kolisjonstester på Folksam.se

[poll id=»20″]

2 kommentarer om “Liten bil VS stor bil”

 1. Problemet er at man ikke løser problemet med å heve vrakpanten, selvsagt med mindre hevingen er midlertidig og kortvarig. Hvis man vil man løse dette problemet på en mer permanent basis, må det i stedet bli billigere å kjøpe ny bil. Dette vil også senke verdien på nyere bruktbiler tilsvarende, og elder biler vil nærme seg vrakpantverdien mye tidligere enn i dag.

 2. Kjører gammel bil selv. Den er 16 år nå. Skal ha den på EU kontroll om noen dager. Så er den klar for 2 nye år. Jeg har ikke penger til ny bil. Så mye som det koster å ha bil nå blir det ikke mye penger igjen til å legge i ny bil.
  Om to, tre år så kan jeg kanskje ha penger til en bil til 50 000kr. Får bare håpe den er mer sikker enn den jeg har nå.

  Min bil har ikke:
  ABS
  AIRBAG
  BELTESTRAMMERE
  «ST

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.