Kjære venner, bruk refleks!

Den nasjonale Refleksdagen er 20. oktober, og målet med dagen er å øke bruken av refleks.

Nå når vi går inn i høstmørket er det bare viktigere og viktigere å bruke refleks, hvorfor tenker du kanskje? Jeg kan starte med å fortelle om min tur til jobb i morges, en tur som fort kunne ha blitt trist og lei…

Det var mørkt, regnet daler ned i bøtter og spann, vindusviskeren går for fult. Jeg kjører først på strekninger hvor mennesker ikke er i nærheten av veibanen, men når jeg nærmer meg jobben kommer jeg inn i et område med flere gangfelt. Fortsatt går vindusviskeren for fult, med det velkjente lysglimtet fra hver bil som kommer i mot meg. Du mister liksom litt av synet framover. Jeg nærmer meg et gangfelt, jeg ser til sidene, uten å se noen.. Det vil si, jeg så at lysene fra bilen mot meg flakket, som om det var noe i veien for den. Og sannelig var det ikke en kar med sykkel som gikk der da, helt uten refleks! Det var ikke en sjanse å se han før han var rett foran meg, men heldigvis så så jeg flakkingen fra bilen i mot meg og fikk stoppet i god tid. Dette gjentar seg dessverre ved flere av overgangene og når man må krysse fire felt, kan det fort gå galt om en av bilene ikke følger med.

Trygg Trafikk sier følgende:

[box] Ved å ha på deg refleks reduserer du risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent, likevel er det svært få som benytter den lille livredderen. De nasjonale reflekstellingene av voksne fotgjengere som ble gjennomført i november 2010 viser at kun 24 prosent bruker refleks.[/box]

Så kjære venner, BRUK REFLEKS!

[poll id=»36″]

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.