iPad i skolen – Andre fase

Det er mange ting å tenke på når man skal begynne med nettbrett i skolen. Og man må ikke tro at ting kommer av seg selv, derfor ønsker vi å dele av vår kunnskap underveis i prosjektet. Nå er det ikke slik at vi mener dette er eneste rette måten å gjøre det på, men det kan kanskje være greit å lese litt om hvordan andre gjør det, for så å lære noe av andres utfordringer.

Trådløsnett

Etter å ha satt i gang forberedelsene på skolen, fant vi fort ut at vi måtte gjøre noe med det trådløse nettet vårt. IT-Tjenesten har dessverre sperret bruk av nettbrett i sitt nett. Vi ble derfor nødt til å sette opp eget nett, et Internt ekstranett, tidligere kalt Skolenettet.

Dette ble gjort ved at vi bestilte patching av det eksisterende nettet vi har på skolen, noe som begrenser utgiftene for nye kabler. Ved hvert punkt ble det satt opp en trådløs router. Videre satte vi de opp slik at alle har samme passord og SSID. Noe som resulterer i at vi kan bevege oss rundt på hele skolen uten å måtte legge inn noe ny informasjon på nettbrettene.

Tanking av ipad

Klar for tanking

I og med at Apple ennå ikke har kommet med noe skikkelig skoleløsning og volumlisens, så har vi valgt å sette opp våre ipader på den måten at hver itunes-konto har 10 ipader tilknyttet. Dette medfører at vi kan installere en app på en ipad, og så får de 9 andre med samme konto den samme appen. Uten at det koster oss noe mer. Dette er nok det samme som mange har gjort hjemme med sine iOS-enheter. Det er mulig dette ikke er helt stuerent juridisk, men jeg opplever at det er godt innenfor en etisk grense. Når volumlisensene kommer på plass i Norge, må man nok regne med en oppgang i prisene, da disse normalt ligger på 50% av prisen, og man må ha en pr. ipad.

Klargjøring av ipadene opplevdes nok som litt mer arbeid enn hva jeg hadde sett for meg på forhånd. Det tar ikke lange tiden når man sitter hjemme med sin egen ipad, men når man begynner med 40 enheter, så kan man mer enn gange dette med 40. Jeg gjorde dette i flere runder for å slippe å miste kontroll på hvor langt jeg var kommet i prossesen. Først skal eskene med ipader inn, så skal plasten rundt eskene av, deretter skal de tyverimerkes. Andre runde var å få lagt inn apper, men for at det skulle gå smertefritt var vi nødt til å logge inn på App Store på alle ipadene, samt sette opp for automatisk nedlastning.

Når innleggingen av appene var i gang, var det bare å smøre seg med tålmodighet. For dette tok tid! Jeg linet opp alle 10 ipadene på samme itunes-konto, slik at jeg kunne følge med prossesen. Gikk så inn på en av de og “kjøpte” de appene jeg skulle ha (Se forrige innlegg), sjekket at alle ipadene fikk opp ikonet for de samme appene. Og nå var det bare å vente, for det var veldig stor forskjell fra ipad til ipad på hvor lang tid det tok før nedlasting og installering var ferdig. Alt fra 30min til 5timer virket å være helt normalt!

Igangsetting
Neste uke skal jeg prøve å komme med en oppdatering fra innføringen i klassen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.