iOS 5 – En ny verden

Det er lenge siden jeg har syntes en oppdatering til iPhone har vært så givende, som den som kommer nå til høsten. Med alle de nye fuksjonene som er lagt inn i oppdateringen, kan det se ut til at vi får de mest etterlengtede funksjonene. Noen funksjoner som har vært på andre mobiler en god stund…

En rask gjennomgang av to av de oppdateringene jeg har fått prøvd ut via iOS 5 beta.

iMessages

iMessages

Her har de klart å gjøre noe som jeg tror vi vil kunne tjene mye på etterhvert som det tas i bruk. iMessages er nesten det samme som SMS/MMS fra før, men forskjellen er at meldingene sendes via internet, enten via wifi eller 3G. Når du skal sende en melding til noen sjekker iOS 5 om vedkommende har iMessages og dersom din mottaker har dette, blir meldinger sendt via iMessages i steden for SMS/MMS og du oppnår en mye billigere pris på meldingene dine, i stede for stykk pris til Telenor/Netcom. iMessages er ikke en egen klient, men bruker den gamle Messages/Meldinger. Du har også mulighet til å bruke iMessages på iPad og iPod. iMessages viser når den andre parten skriver noe, slik at det fungerer som en chatte-klient.

 

 

Notification Center

Notification Center

Med Notification Center kan du holde orden på alle varslene på ett sted. Bare dra ned fra toppen av skjermen for å se varslene. Velg hvilke meldinger du ønsker å se.  Nye varsler vises kort øverst på skjermen, uten å avbryte det du gjør.  Det er i det hele tatt en mye bedre måte å «mase» på brukeren på, enn å sperre hele skjemen i påvente av at du trykker lukk. Via innstillinger kan du selv bestemme hva som skal komme opp i notification center. Når telefonen er låst, vises varslene der, samt at man kan dra fingeren over ønsket varsel for å åpne meldingen.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.