Hvilken reiseform bør man velge?

allNår man skal på ferie er det flere ting som spiller inn og har mange valgmuligheter. All Inclusive eller halv pensjon, osv. Man bør tenke seg nøye gjennom hvordan ferie man ønsker før man hiver seg over å bestiller noe. All Inclusive er som navnet tilsier, alt inkludert, men er det det? Jeg har hørt fra flere at de synes maten er kjedelig, samme maten hver dag og etter 14 dager på hotellet så har man kanskje fått nok? Skal man orke å stå i kø for å få mat, slik det skrives om enkelte plasser? Selvsagt er det en grei måte å gjøre det på om man bare er der for å slappe av og ikke har de hel store planene for å skeie ut, med barn blir det kanskje lettere også da. De kan spise og drikke så mye de vil, når de vil. Om det er igjen da..

Jeg foretrekker å reise til hotell som har frokost, som jeg gjerne ikke spiser en gang.. For så å dra ut i nærmiljøet og prøve ut nye og spennende restauranter. Tenk deg å bestille noe som du ikke helt skjønner hva er, sitter der med spenningen i magen for så å oppdage at det smakte helt himmelsk? (kan jo gå andre veien også da.. hehe)

[poll id=»14″]

3 kommentarer om “Hvilken reiseform bør man velge?”

 1. Vi har prøvd all inclusive et par ganger, med blandet erfaring. Jo lenger man er på et sted desto større risiko er det for å gå lei – uansett antallet stjerner. Vi bodde en gang på et heller enkelt hotell med tilbud om all inclusive. Vi vurderte å kjøpe alle måltider osv på hotellet, men etter å ha sett menyen takket vi nei. Det var nemlig svært mye fritert mat og desto mindre salater osv. I ettertid grøsser vi ved tanken på at vi kunne ha blitt «stuck» med 2 uker med junkfood. Ikke var det noe spesielt billig heller. På den annen side har vi bodd på 5* hotell med veldig god og variert mat + all drikke og mellommåltider inkludert – men det var bare 1 uke og jeg tviler på om vi hadde holdt ut i to uker. Videre er det ikke noe ok å være bundet til ett hotell eller en restaurant. Litt av gleden ved å være på ferie er jo å komme seg rundt og oppleve mennesker, kultur og natur. Med all inclusive er det stor fare for at man blir sittende i en «all inclusive-boble». Har du bodd på et all inclusive-hotell i Tunisia har du strengt tatt ikke vært i Tunisia, men på et hotell som drives av en internasjonal kjede sammen med andre europeere. Skjønner?

 2. Hei
  Ett tips kan være hvis en reiser til ett sted med all inclusive at en venter/undersøker når en kommer frem og forhandler direkte med hotellet hvis en ønsker all inclusive. Da blir der rimeligere for en kutter ut reiseselskapet som fordyrende ledd.

  aha

 3. Hei,

  I flere enn 15 år har jeg reist til Alpene med Ving eller Startour/Fritidsreiser(resor). Nå er det slutt !
  Hvorfor blir jeg pålagt å spise på en eksklusiv restaurant tidlig på kvelden dersom jeg ønsker å booke tidlig for å få det bostedet jeg ønsker ? Med så mange års erfaring har jeg fått mange venner i eks St. Anton hvor det er flere hyggelige steder å innta maten. Men nei – skulle jeg sikre meg mitt faste bosted ved å booke før 1. oktober måtte jeg også bestille spise på en restaurant plukket ut av reiseselskapet. Det er helt OK for de som ønsker en slik løsning, men det må ikke diskvalifisere oss andre som ønsker å klare oss noe mer på egen hånd. Det ble derfor privat opplegg i år – noe som var veldig greitt, og reisoperatørene har dermed mistet 4 kunder som klarer seg utmerket på egen hånd.

  Blir det endringer i dette Startour ?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.