Home Assistant

I det siste har jeg prøvd meg på å automatisere hjemmet, dvs. jeg ønsker litt mer kontroll på hjemmet. Nå skal det være sagt med det samme at jeg har ingen planer om å gjøre alt automatisk, men jeg ønsker litt mer info samlet på samme sted slik at jeg kan gjøre noe med det. Vi har vel alle sammen en temperaturmåler eller to i huset, hvorfor ikke ta vare på dataene og bruke de til noe fornuftig i stede for kun å lese de av i vinduskarmen?

Det finnes i dag mange gode og dårlige løsninger, men en av de som samler alle sammen under samme tak er Home Assistant. Her har du muligheten til å legge inn alt du har og styre det fra en og samme side. Kanskje du har noen lyspærer fra IKEAs nye Trådfri-serie og evt. noen sensorer og strømbrytere som du styrer i dag via Telldus? Hva med Philips Hue-pærer, eller kanskje en iRoomba støvsuger?

Jeg har installert Home Assistant på en Raspberry Pi 3, for å prøve ut. Etter litt fram og tilbake, så endte jeg opp med Hass.io, som er en optimalisert utgave for Raspberry Pi og som har en enkel installasjon, hvor oppdateringsfunksjonen virker!

Jeg skal i tiden framover prøve å se på måter å gjøre huset automatisert, så følg med.

En kommentar om “Home Assistant”

  1. Dette kommer jeg til å følge med på med spenning, har selv mye saker som jeg styrer med Telldus i huset.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.