Hest er best…

… på fatet! Det er ikke noe annet å si om den saken. Jeg har i dag hatt den store gleden av å spise min første rene hestemiddag. Olala… Midt i den værste perioden for hestekjøtt og lasagne, la jeg turen innom Eidsmo slakteri på Kvål. Visstnok eneste plassen man får kjøpt hestekjøtt her i Trondheim. Til en pris av 120,- pr. kg må jeg si at man virkelig får mye for pengene, når Rema tar nesten 400,- for storfe. Vel og merke er det porsjonspakker.

Tilbake til middagen, siden jeg skulle ha mitt første hestemåltid så måtte det gjøres skikkelig. I og med at jeg har Sous Vide så var ikke valget vanskelig, men jeg ønsket jo å kjenne forskjellen også, så da ble det både Sous Vide og stekepanne da.

Tilbehør ble gjort enkelt i dag, stekte potetbåter, gulrotpure og brokolipure. Jeg ønsket å lage en talerken med det som skal serveres, for jeg synes det ser så mye bedre ut om alt er klart når man får det servert i stede for å sette fram alt på bordet. Mindre oppvask blir det også.

Vi startet med det kjøttet som var stekt på sterk varme i stekepannen, olje og smør var i pannen. Biffene ble krydret med pepper før de gikk i pannen. Steketiden ble ca. 1 minutt på hver side, med et nydelig resultat. Salt på hatt på etter at de var stekt.

Sous Vide biffene lå en time på 56 grader, noe som viste seg etter en kort runde i stekepannen, å gi det absolutt beste resultatet. Den ble så mør og god at den smeltet på tunga!

Dette kommer vi til å servere mye mer av i vårt hus! 😀

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.