Harddisker med sensitiv informasjon

harddrivedetectiveEt firma i New York har undersøkt hvor mange harddisker som selges på eBay som kommer med sensitiv informasjon, som dokumenter, finansielle data og surfehistorie.

Kessler International kjøpte i løpet av 6 måneder harddisker i størrelsene fra 40GB til 300GB fra USA og Canada. Tilsammen 100 disker, hvor hovedandelen lå på SATA-disker.

«Med tanke på antall disker som ble kjøpt, ble vi overrasket over den høye prosentandelen av harddisker med data på», sier Michael Kessler, CEO i Kessler International. «Vi forventet at de fleste diskene var formaterte – å finne en eller to disker med data. Men 40 disker av 100 det er mye.»

Kessler tror hovedandelen disker ble videresolgt fra firma som drev med kjøp og salg av gamle datamaskiner. Kesslers ansatta måtte benytte programvare for å få fram informasjon på noen dsiker, men enkelte disker inneholdt informasjonen i klartekst og aldri blitt slettet. Dataene som ble funnet var private dokumenter, finansiell informasjon, epost og bilder.

En gjennomsnittlig datakyndig kunne bare sette i gang og surfe på all informasjonen som ble funnet på diskene, inkludert bilder fra en med fotfetish, samt hans navn, adresse og kontakte. Tipper han ville blitt rimelig flau om dette hadde blitt kjent og noen ville presse han.

Kessler International sier de fant følgende data: Personlige og konfidensiale dokumenter, inkluder finansiell informasjon, 36%; E-post, 21%; Bilder, 13% Bedrifts dokumenter, 11%; Web historie, 11%; DNS server informasjon, 4%; Annen data, 4%.

En liten tankevekker at folk tenker seg så lite om hva de legger ut for salg. Jeg vil tro resultatet ville blitt nesten de samme her i Norge, for det er utrolig hva folk selger, og det uten å tenke seg om.

[poll id=»9″]

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.