Fake or no fake?

Jeg er stor på kina-bestillinger! Som regel er det småting jeg kjøper, så jeg føler ikke at jeg tar så alt for stor risiko med mine kjøp. Tanken er litt sånn: Funker det så sparte jeg noen kroner, hvis ikke kostet det ikke så mye.

Jeg har kanskje fått ca. 1000 små og store pakker i posten de siste 2-3 årene og jeg vil si at ca 95% har vært gode kjøp. D.v.s. jeg fikk det jeg skulle og det gjør jobben. Men de siste 5% er slike kjøp hvor jeg burde skjønt bedre! Ta for eksempel barberhøvler, de må du holde deg langt unna! Hjelper ikke om du sparer en formue, de vil aldri bli så skarpe som originalene.

Min siste opplevelse var et minnekort, type Sandisk Micro SD, kjøpt for kanskje 3USD fra kina. Jadda, sparte noen kroner der. Tar i bruk kortet og alt ser bra ut. En god stund… Etter ca. 6 måneder så begynner ting å skje. Og siden jeg var så lur å kjøre kortet i Home Assistant som kontrollerer hjemmet mitt, så ble det en heller kjedelig affære! Heldigvis hadde jeg backup av alt oppsettet. Nytt originalt kort fra Elkjøp kostet 109,- så hadde jeg tenkt meg om en gang, så hadde jeg gått for dette med en gang, da mye tid går med til å feilsøke og rette opp etterpå.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.