Ett bilde om dagen

I det siste har jeg gått å lurt på om det ikke er et eller annet jeg kunne gjøre, for å ha et lite prosjekt på gang.. Og etter å ha tenkt vel og lenge, surfet nettet opp og ned, fant jeg Some Photographs of That Day som ga meg inspirasjon til å prøve meg på et Ett bilde om dagen-prosjekt. Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for hvilke regler jeg skal jobbe etter, men starter uten, så får vi se hvor streng jeg skal være etterhvert. 🙂

Jeg har prøvd å lese litt om Ett bilde om dagen-prosjekter på nettet og det finnes ikke få heller, så i den forbindelse har jeg satt sammen en liten liste som jeg tror skal være til god hjelp. I allefall i starten!


1. Det krever et enormt engasjement
Jeg har før jeg startet skikkelig innsett hvor langsiktig og krevende dette vil bli. Det høres kanskje greit ut å ta et bilde om dagen, men jeg tror det fort kan gå i glemmeboka. Så jeg har skjønt før jeg starter at jeg kan komme til å gå glipp av en dag eller to, men jeg skal iallefall prøve.


2. Alltid ha kamera med meg
Med mindre man bare sitter inne, så er det en god ide å ta med kamera overalt. Ofte har man kanskje opplevd noe spennende for så å oppdage at kamera ikke er med, men heldigvis har jeg en mobiltelefon som har sånn nogenlunde ok kamera, så det punktet tror jeg skal være godt dekt.


3. Fokusere på et tema
Det kan være lurt å fokusere på et bestemt tema eller emne for hele eller deler av året. De mest populære er sannsynligvis selvportretter, men det finnes nok av andre som jeg ønsker å gjøre. Man kan ta bilde av samme sted hver dag, eller middagen hver dag. Fordelen har jeg skjønt er at med et tema så slipper du å tenke «Det er ingenting å fotografere». Jeg skal prøve å komme med en liste over tema etterhvert.


4. Ta et «sikkerhetsbilde» om morgenen

Selv om jeg har planlagt å ta et bilde av noe spesielt senere, ta et sikkerhetsbilde så tidlig på dagen som mulig. Dette kan være utsikten ut av soveromsvinduet eller noe annet.


5. Ha en ide-bok

Når jeg starter vil jeg helt sikkert komme på forskjellige ting jeg kan ta bilde av. Selv om jeg har mange ideer i starten kan det være vanskelig senere, så jeg skal skrive ned alle ideene til en senere annledning.


6. Prøve nye ting

Et prosjekt som dette er en fantastisk mulighet til å lære å bruke kameraet bedre, eksperimentere med nye teknikker og generelt forbedre min fotografering. Ta turen ut av komfortsonen. Gjøre noe som jeg aldri har gjort tidligere.

Da er det bare å ønske dere velkommen til Ett bilde om dagen-prosjektet mitt!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.