Et ikon er borte…

I dag våknet vi til nyheten om at Steve Jobs, Apples grunnlegger, er død. Steve ble 56 år før han måtte gi tapt for kreft, noe han prøvde å skjule i lengre tid før det ble kjent. Steve startet Apple i garasjen til sine forelder og endte opp med et av verdens mest suksesrike firma. Tankene flyr med det samme, hva har dette å si for meg?

Jeg har lenge vært en Microsoft kar og jeg skal innrømme at det tok litt tid før jeg ble overbevist om at Apple også var et navn verd å merke seg. Det første som slår meg når jeg tenker på Apple er de gamle klossene av en maskin, sikkert gode for de som brukte de. Jeg var bare en som lo av disse skapningene…

Senere kom iMac (som på den tiden føltes som enda mer rar) som var for høyt priset for oss dødlige. De siste utgavene av iMac har blitt riktig så fancy, men fortsatt alt for dyr. Apple har også maskiner på bærbar-markedet og disse har vel mye av det samme som iMac, fancy, men dyr. Selv har jeg alltid sagt at design er det Apple som kan!

iPod gjorde det veldig bra, men jeg likte aldri tanken til Apple om å gjøre alt så vanskelig når det kom til å bruke (kopiere) musikken. Selv har jeg aldri eid en iPod, men jeg ser jo at de som har en, virkelig liker det de eier.

iPhone var den telefonen som gjorde at jeg ble overbevist om at dette var noe. For det første var det den telefonen som bare virket, uten noe tull… For det er fortsatt alt for mange telefoner der ute som ikke virker slik man ønsker det… Ja, iPhone er kanskje ikke den telefonen som har de beste spesifikasjonene, men den har så absolutt den beste og enkleste menysystemet og måten apps kan legges til på. Jeg eide den første iPhonen og etter to år prøvde jeg en HTC Hero, som jeg bare måtte kvitte meg med og kjøpte så iPhone 4, som jeg har i dag. Fortsatt meget fornøyd.

Den dagen Steve Jobs sto på scenen og avslørte iPad, ble min verden forandret. Jeg var raskt ute med å bestille en iPad med levering til min bror i England, for så å dra over å hente den selv. Gjett om det var julaften og bursdag på samme dag da! I dag kan jeg trygt annbefale en iPad, selv bruker jeg min på sofaen, men mest av alt på kjøkkenet! Den er bare helt genial å ha tilgjengelig når man lager mat.

Nå gjennstår det bare å se hvordan dødsfallet vil påvirke Apple i tiden framover, vi har jo alle hørt hvor god kontroll Steve Jobs hadde på Apple og deres produkter. Han satte design av datamaskiner og telefoner virkelig på kartet! Han presset på for å få det beste og gjerne litt til.


Måtte Steve Jobs minne leve lenge!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.