Bilferie 2009

Vi hadde egentlig ikke tenkt å ta noe spesiel ferie i år, siden vi har et bryllup nært forestående.. Vi bestemte oss for å sette oss i bilen og kjøre sørover mot Danmark, et land ingen av oss har vært i. Det skal jo være så «Deilig å være norman i Danmark», det ville vi sjekke..

Etter en tur til Oslo hvor vi var i barnedåp, kjørte vi ned til Halden hvor vi besøkte Anders, her fikk vi en kjempefin guidet tur rundt i Halden. Og det var en fin festning de har der nede i Halden.

Fredriksten Festning

Videre gikk turen ned til Malmø og over broen til Danmark, hvor vi var så «heldige» å få motorstopp… Så midt ute i havet ble vi stående til Falck kom å hentet oss.

Motorstopp midt mellom Sverige og Danmark

Vi hadde en fin tid i København, vi fikk sett en hel masse, men vi ble MEGET skuffet over åpningstidene i Danmark. Kjøpesenteret med «Byen lengste åpningstid» hadde åpent 10-20. Snakk om service…

Elefanter!!!!

Vi måtte jo smake på Danmark Jordbærterte, oboy hvor god den var.. Jordbærterte

Etter alt dette satte vi kursen enda lengre sør, mot Tyskland. I Tyskland havnet vi på et sted kalt Möllenort, like ved Kiel. Her fikk vi leid en diger leilighet for en slikk og ingenting. Snakk om å være heldige. Like i nærheten var det et minnesmerke over fallne u-båt-farere. Var noen navn som sto på de skiltene.

Minneplater over falne u-båtfarere

Etter en dag i Keil dro vi med Kiel-ferga til Gøteborg, hvor vi planla å kjøre raskeste vei hjem til Trondheim!

En kommentar om “Bilferie 2009”

  1. Danmark har mye å by på når det gjelder feriemuligheter. Og det finnes så mye fint utenfor de store byene. Når det gjelder åpningstidene så er nok de ganske lik i hele Danmark. Så lenge en vet om de er det som regel ikke noe problem. Større problem er at mange butikker kun tar CASH eller Dankort som kun er for dansker, så det gjelder å ha litt kontanter i bakhånd.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.